התחברות הרשמה

5 דברים שלא צריך לכתוב בקורות חיים

מה לא כותבים בקורות חיים?

לעיתים כתיבת קורות חיים עלולה להיות מבלבלת, בעיקר אם מדובר בקורות חיים של סטודנטים או בקורות חיים של חיילים משוחררים. יש בנו צורך פנימי "לירות לכל הכיוונים", כלומר לכתוב כמה שיותר פרטים ולקוות שאולי אחד מהם ירשים את המעסיק/המגייס מספיק כדי שיזמן אותנו לראיון עבודה. בשל כך, קשה לנו מאוד להבדיל בין העיקר לטפל, ולבחור במידע החשוב והרלוונטי ביותר.

ריכזנו עבורכם חמישה דברים שלא צריך לכתוב בקורות החיים, על מנת לתת לכם נקודת מבט נוספת על פורמט קורות החיים הרצוי.

ציטטות ומשפטי השראה

ישנם מועמדים אשר בוחרים לכתוב בקורות החיים שלהם ציטטות של אישים מפורסמים, אך אין צורך לעשות שימוש במילותיהם של אחרים על מנת להעביר לקורא את המסר הרצוי. זה אכן מרשים שאתם מכירים משפטים מפורסמים של אישים חשובים ומשפיעים, אך בקורות החיים שלכם השתדלו לכתוב "קצר ולעניין" ולהיצמד להישגים לימודיים ומקצועיים – זה מה שרלוונטי למעסיקים הפוטנציאליים שלכם, ומה שעשוי להרשים אותם באמת.

כמו כן, אין צורך ממשי בציון המוטו שלכם, במשפטי השראה שהשפיעו עליכם בצורה כזו או אחרת, בציטוטים משירה או מפרוזה וכדומה. מידע מיותר שכזה מקשה את עבודתם של המגייסים ללקט אודותיכם את המידע החשוב והרלוונטי, ומאריך את המסמך שלא לצורך.

סיפורים אישיים ואנקדוטות

לעיתים מועמדים בוחרים לשלב בכתיבת קורות החיים שלהם סיפורים אישיים או אנקדוטות מעניינות על עצמם במטרה "לשבור את הקרח" וליצור תחושה של קרבה והזדהות אצל הקורא. אך זוהי טעות היות שככל הנראה הוא ממילא ידלג עליהם. כבר דיברנו בעמוד עיצוב קורות חיים על כך שמעסיקים/אנשי גיוס רבים אינם קוראים בדרך כלל את כל המסמך, אלא מרפרפים על הטקסט בזריזות בחיפוש אחר פיסות מידע חשובות ורלוונטיות. אם כן, סביר להניח שהפכתם את המסמך לעמוס במלל לשווא, במקום להשאיר מקום למידע חשוב באמת (שכן ההמלצה היא לכתוב קורות חיים באורך של עד שני עמודים בלבד).

גם אם הסיפורים מתאימים מאוד לתפקיד שאתם מתמודדים עליו, לניסיונכם התעסוקתי או להשכלה שרכשתם, זהו מידע שאינו הכרחי, במיוחד בשלב כה מוקדם של תהליך הגיוס שלכם. את כל המידע הנוסף ו"שבירת הקרח" אפשר אולי להשאיר לראיון העבודה.

ציפיות, מטרות ויעדים אישיים

גם ציון ציפיות, מטרות ויעדים אישיים אינו דבר מומלץ. כשמעסיק/ה או מגייס/ת קוראים את קורות החיים שלכם ושוקלים את קבלתכם לתפקיד, הם מחפשים בעיקר את הערך המוסף שאתם מציעים ויכולים להביא לידי ביטוי בתפקיד שבו אתם מעוניינים. לכן בקורות החיים שלכם עדיף להתמקד בזה, ולא במטרות וביעדים האישיים שלכם. את שלב תיאום הציפיות אפשר לדחות למעמד ראיון העבודה.

פרטים שאינם הכרחיים

כאמור אין צורך בציון פרטים שאינם תורמים שום מידע הכרחי בשלב מוקדם זה. קורות החיים הם כרטיס הביקור המקצועי שלכם, ועליהם לספק לקורא את המידע שיעזור לו לקבוע את התאמתכם לתפקיד – לא יותר ולא פחות. לכן ניתן לוותר על פרטים כגון שם בן/בת הזוג ושל הילדים (במידה ובחרתם לציין סטטוס משפחתי), תחביבים או כישרונות שאינם רלוונטיים או שאינם תורמים לעשייה המקצועית שלכם, דעות אישיות (פוליטיות, למשל) וכדומה.

עבודות מזדמנות וניסיון לא רלוונטי

אמנם העבודות הזמניות והמזדמנות הן חלק מפועלו של האדם ומניסיונו התעסוקתי, אך אם המשרה אליה אתם מתמיינים שייכת לעולם ההייטק למשל אין צורך לפרט את כל העבודות המזדמנות, בהן עסקתם בתקופת לימודי התואר כמו מלצרות ותקלוט במסיבות. במקום זאת, ניתן לציין בקורות החיים שבשנה X השתכרתם מעבודות מזדמנות. כך תוכלו לשמור על רצף השנים בקורות החיים וכן לא להלאות את המעסיק במידע לא רלוונטי.

בנוסף, מועמד שהחליף מספר רב של מקומות עבודה בטווח זמן קצר (למשל 5 עבודות בשנתיים) עלול לשדר למעסיק/ה אופק תעסוקתי קצר טווח, מה שלא יימצא חן בעיקר בעייני מעסיקים שמשקיעים זמן ומשאבים רבים בהכשרה של עובדים חדשים לתפקיד.

עם זאת, כאמור בעמוד כתיבת קורות חיים ללא ניסיון תעסוקתי, למחפשי עבודה מסוימים כדאי לפרט גם את העבודות הזמניות או הרלוונטיות פחות. לדוגמא מחפשי עבודה חדשים שטרם הספיקו לצבור ניסיון תעסוקתי רב, או מועמדים שעשו הסבת מקצוע, ואין ברשותם מספיק ניסיון שרלוונטי לתחום החדש יכולים לפרט את המשרות הקודמות שלהם כדי להראות למעסיק/ה או למגייס/ת עבר תעסוקתי כלשהו.

מנוע קורות חיים שנותן יתרון על המתחרים!
הכי מקצועי ונוח לשימוש.
כתיבת קורות חיים
הכנה למבחנים פסיכוטכנים!

נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!

הכנה למבחנים פסיכוטכנים