אומנם כתיבה מעניינת ורהוטה היא לעיתים עניין של כישרון, אך מה שנכון לגבי רוב המקצועות נכון גם לגבי כותב תוכן ועורך תוכן – מעסיקים רבים מעדיפים מועמדים בעלי השכלה וניסיון תעסוקתי רלוונטיים וכמה שיותר נרחבים. לכן, אם בנוסף לכישרונכם ואהבתכם למילה הכתובה אתם גם בוגרי תואר ראשון בלשון עברית או קורסי כתיבה שונים (כתיבה טכנית, כתיבה יוצרת, תרגום וכו') אל תשכחו לציין ולהדגיש זאת בקורות החיים שלכם.
כמו כן, אם יש ברשותכם ניסיון תעסוקתי בתחום בתור כותבי תוכן / עורכי תוכן שכירים או עצמאיים ציינו זאת ותארו בנקודות את סוג התוכן שבו התמחיתם. כתבתם הוראות הפעלה למכשירים? ציינו כי עסקתם בכתיבה טכנית. כתבתם תוכן לאתרי אינטרנט? משמע אתם כותבי תוכן דיגיטלי. אם עבודת הכתיבה דרשה מיומנויות נוספות כגון ידע טכני בתחום ספציפי או חיפוש מילות מפתח – קורות חיים של עורכת תוכן חייבים לכלול זאת, בעיקר אלו הן מיומנויות שרלוונטיות למשרה שעליה אתם מתמודדים כעת.
כאמור במידה ואתם בעלי מיומנויות נוספות, אשר עשויות לעזור לכם להתקבל לעבודה הנחשקת, חשוב מאוד לציין אותן בקורות החיים. למשל: שליטה בכמה שפות היא יתרון גדול ברוב תחומי התעסוקה, אך בתחום הכתיבה בפרט. ידע וניסיון בכתיבה בשפות אחרות מלבד עברית (כמו אנגלית, ערבית, רוסית וכו') הם יתרון משמעותי לעסקים מסוימים שפונים לקהל אשר אינו בהכרח דובר עברית כדוגמת: עולים חדשים, אנשים מבוגרים ועוד. דוגמא נוספת היא הכתיבה טכנית, אשר דורשת לעיתים שליטה מלאה בשפות זרות, ובשפה האנגלית בעיקר.
כמו כן, לימודי תרגום וניסיון תעסוקתי בתחום הם כלים נוספים בארגז הכלים שלכם, שחשוב מאוד לכלול בקורות החיים של כותב או עורך תוכן. יכולת לתרגם טקסט בצורה נכונה ומדויקת, ואף לשכתב אותו כך שהשפה העברית תחמיא לו היא יכולת חשובה ורלוונטית לכותבים רבים שעובדים עם טקסטים זרים, ולכן ידע וניסיון בתרגום יהוו יתרון במקומות עבודה רבים. כמובן שאם יש ברשותכם יכולות ומיומנויות נוספות שרלוונטיות למשרה שאליה אתם מתמיינים, ציינו זאת והדגישו את המיומנויות החשובות ביותר.
בנוסף לדרישה המקובלת להגיש קורות חיים, סביר להניח שהמעסיק הפוטנציאלי שלכם יבקש להתרשם מטקסטים שכתבתכם או יטיל עליכם מטלת כתיבה כדי לקבל מושג מוחשי על היכולות המקצועיות שלכם ככותבים (האם אתם כותבים בלי שגיאות כתיב? משתמשים נכון בסימני הפיסוק? יודעים לעשות הגהה עצמית?) ולהבין את סגנון הכתיבה שלכם (מהו המשלב הלשוני שבו אתם כותבים? האם הכתיבה זורמת ונעימה לקריאה? האם היא מתאימה לקהל היעד שאליו העסק מכוון?).
אם עליכם לבחור כמה דוגמאות מתוך טקסטים שכתבתם בעבר הקפידו לבחור בכאלה שאתם מתגאים בהם במיוחד, וכמובן בכאלה שסגנון הכתיבה שלהם תואם את הנדרש. כלומר עדיף לא להגיש קטע פרוזה אם אתם מתמודדים על משרה של כתיבה טכנית. כמובן שאם יש בקשה ספציפית של המעסיק לראות מגוון סגנונות כתיבה כדאי לשלוח את תוכן הטוב ביותר שכתבתם בכל סגנון.
לחלופין אם המעסיק ביקש מכם לכתוב תוכן בנושא מסוים, היצמדו להוראותיו ובקשותיו וכתבו את התוכן בסגנון שמתאים לסוג המשרה בתשומת לב יתרה וכמובן – בהנאה. צרפו את הדוגמאות בהתאם לבקשת המעסיק/ה כחלק משלים לקורות החיים.
אם אתם מתמחים בכתיבה טכנית ומחפשים עבודה בתחום, קורות החיים שלכם צריכים להביא לידי ביטוי את הזיקה שלכם לכתיבה לצד זיקה לעולם הטכנולוגיה. כותבים טכניים הם בעצם אלו שמנסחים הוראות שימוש והפעלה שונות, החל מחוברות שמתארות את המפרט הטכני של המצלמה החדשה שקניתם ואת אופן השימוש בה, וכלה בספרי מידע על מכונות הייצור העצומות שבעזרתן יצרו את המצלמה.
אם כן, ספרו על הרקע שלכם בכתיבה, הן מבחינת קורסי הכתיבה שסיימתם והן מבחינת הניסיון התעסוקתי שהיה לכם בתחום. כתבו היכן למדתם, באילו שנים ואילו תואר או תעודה קיבלתם עם סיום הלימודים. כמו כן, פרטו היכן עבדתם, אצל אילו מעסיקים, מה הייתה הגדרת התפקיד שלכם ומה עשיתם בפועל בשגרת יומכם הרגילה בעבודה. נסחו בתמצות וחלקו אותו לנקודות קצרות.
בנוסף, ספרו על הזיקה שלכם לעולם הטכנולוגיה ועל הרקע הטכני שאיתו אתם מגיעים. כתבו מה רמת השליטה שלכם בשפות זרות ובעיקר בשפה האנגלית, ועל אודות ההתמצאות שלכם במונחים טכניים רלוונטיים.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!