עיצוב גרפי הוא אחד המקצועות המבוקשים בשוק כיום, והפיכת העולם לדיגיטלי רק מגדילה את הביקוש אליו. קורות חיים של גרפיקאי צריכים לשקף אדם יצירתי, מקצועי, פעלתן ומנוסה. שימו לב שהניסוחים שלכם משקפים תכונות אלה.
כמובן שהדרך הטובה ביותר לשקף את הכישורים שלכם כמעצבים גראפיים היא הרכבת תיק עבודות עשיר ומרשים. חשוב שתיק העבודות שלכם יכלול מגוון של עבודות כדי להציג אתכם כמעצבים ורסטיליים. בחנו את מבחר העבודות המוצלחות שלכם ואם אתם מרגישים שחסרות עוד דוגמאות כדי להראות את הכישורים הרלוונטיים לתחום העיסוק של החברה אליה אתם מנסים להתקבל השקיעו ביצירת עבודות נוספות. תיק העבודות שלכם צריך למעשה להיות אתר שתוכלו לצרף קישור אליו לקורות החיים שלכם. דאגו שאתר זה יהיה ייצוגי, מקצועי ובקו העיצובי שלכם. אתם לא חייבים להיות בוני אתרים מקצועיים, ישנן הרבה תשתיות חינמיות באינטרנט שבעזרתן תוכלו לבנות את האתר שלכם דוגמת Wordpress.
קורות החיים של מעצב גרפי, אם כך, צריכים גם הם בראש ובראשונה לייצג את הטעם האסתטי שלכם. זכרו שבסופו של דבר מעסיקים לרוב לא מתעמקים בקורות חיים, אלא מתרשמים מהם בזריזות. לכן היכולות העיצוביות שלכם צריכות להיות ניכרות ממבט חטוף. נסו לשמור על איזון בין הייחוד שלכם, לכך שהמסמך יראה מקצועי ורלוונטי לתחום העיסוק. למשל, אם אתם מתמיינים למשרד פרסום קורות חיים עם עיצוב מיוחד יכולים להתאים מאוד כי הם ימחישו סוג הפרסומות המושכות שתוכלו לייצר, כאשר במקרים אחרים דווקא עיצוב מינימליסטי ונקי יתאים יותר.
כמובן שמעצב גרפי צריך להקדיש מחשבה גם לתוכן של קורות החיים ולא רק לעיצוב שלהם. חשוב שתציינו את המוסד בו הוכשרתם ואם הצטיינתם בו באיזשהו אופן. אפשר לציין קורסים משמעותיים או רלוונטיים לתחום העיסוק של החברה, או להזכיר פרויקט גמר שזכה להערכה או שמשקף את המסוגלות שלכם בתחום. דאגו לפרט את תוכנות העיצוב השונות בהן אתם שולטים, ובאיזו רמה. במידה ויש לכם ניסיון תעסוקתי, ציינו ופרטו מה היו תחומי האחריות שלכם. היעזרו בניסיון התעסוקתי כדי למנות את מגוון המשימות שביצעתם בתפקיד הקודם כדי להצביע על חריצות ומקצועיות.
עיצוב פנים הוא תחום עיסוק נהדר למי שרוצה לשלב בעבודתו יצירתיות, יכולות ניהוליות ופן טכנולוגי. לכן חשוב שקורות חיים של מעצב פנים יכללו מידע שימחיש למעסיק/ה או למגייס/ת את ההשכלה, הניסיון והמיומנויות המגוונים שיש ברשותו בצורה קצרה ותמציתית.
קורות חיים לעיצוב פנים צריכים לכלול את כל התארים, הקורסים, ההשתלמויות וההכשרות הנוספות שרכשתם, ולהדגיש בעזרת טקסט בולט את ההשכלה הרלוונטיות ביותר. לדוגמא: אם סיימתם תואר ראשון באדריכלות, ועברתם קורס Photoshop כדאי להדגיש את התואר הראשון כי הוא רלוונטי ומתאים יותר לתחום עיצוב הפנים, למרות שגם ידע בפוטושופ עשוי להיות שימושי למעצב בעבודתו היומיומית.
את החלק בקורות החיים שעוסק בניסיון תעסוקתי כדאי לכתוב בסדר כרונולוגי הפוך. כלומר, להתחיל מהתפקיד האחרון שעשיתם וללכת אחורה בציר הזמן. כתבו על כל תפקיד כמה נקודות קצרות שמסכמות את המידע החשוב ביותר – תחומי האחריות שהיו לכם, תכונות ומיומנויות שהבאתם לידי ביטוי, השיגים מקצועיים ראויים לציון וכו'. כמו כן, אם אתם מתמחים בעיצוב חללים מסוימים כמו חנויות בגדים, משרדים או חדרי מגורים כדאי לציין זאת בקורות החיים, בעיקר אם ההתמחות רלוונטית למשרה שבה אתם מעוניינים כיום.
בדומה למקצועות רבים, שמשלבים אסתטיקה ויצירתיות, גם בתחום עיצוב הפנים מצפים לרוב מהמעצב להציג תיק עבודות. ניתן לומר הוא מאפשר המחשה ויזואלית של הכתוב בקורות החיים ומהווה להם רכיב משלים. הציגו את תיק העבודות בשלב שבו אתם מתבקשים לעשות זאת. צרפו אותם לקורות החיים אם כך כתוב במודעת הדרושים, או הביאו אותו לראיון העבודה אם יבקשו זאת.
עבודה בתחום עיצוב האופנה היא עבודת החלומות של אנשים רבים. אם אתם מקפידים להתעדכן בצו האופנה, עוקבים אחרי טרנדים ויודעים מה יהיו הצבעים של העונה הבאה כנראה שאתם נכללים ברשימה זו ומחפשים עבודה בתחום. עיצוב אופנה הוא עיסוק לא פשוט, אשר דורש יצירתיות וחוש אסתטי ברמה גבוהה בנוסף לידע תיאורטי וטכני רב. השקעה בכתיבת קורות החיים שלכם ובעיצובם תהפוך אותם לאיכותיים ובלתי נשכחים, מה שיבליט אתכם מבין שאר המועמדים שמתחרים על אותה משרה.
קורות חיים של מעצב אופנה צריכים להיות עשירים במידע על אודות הניסיון המקצועי שהוא צבר. מעסיקים מבינים שרוב הידע והניסיון הפרקטי שדרושים לעבודה שוטפת, נצברים תוך כדי עבודה ממשית בתחום. לכן ספרו בקצרה על כל תפקיד שיצא לכם לעשות בעבר בתחום האופנה, על מנת להמחיש למעסיק/ה או למגייס/ת שצברתם מספיק כלים ב"ארגז הכלים" המקצועי שלכם ושאתם מסוגלים להפיק תוצאות מצוינות. ערכו רשימה קצרה של תחומי האחריות שמילאתם בנקודות, למשל: תכנון ועיצוב דגמים, עבודה מול ספקים וכדומה.
אם אתם מעצבי ומעצבות אופנה ללא ניסיון כדאי לשים דגש על ההשכלה שרכשתם ועל המיומנויות שיש לכם. השכלה איכותית ממוסד לימודים מוכר היא יתרון גדול, שכן בסיס ידע חזק בשילוב עם מיומנויות ותכונות אישיות מתאימות ישדרו למעסיק שכדאי לבחור בכם למשרה למרות שאין לכם ניסיון קודם. אם כן, למעצבי אופנה צעירים כדאי להשקיע השקעה מיוחדת בכתיבת החלק של ההשכלה: ציינו את מוסד הלימודים בו למדתם, את התעודה שקיבלתם, ציינו התמחות ספציפית (אם יש), פרויקטים מעשיים, הישגים לימודיים מיוחדים וכו'.
בין אם אתם מעצבי אופנה צעירים או ותיקים, תמיד כדאי להוסיף לקורות החיים מיומנויות רלוונטיות אחרות שיש לכם כמו יכולת חשיבה יצירתית, שליטה ביישומי מחשב ובפרט בתוכנות עיצוב ועריכה כגון: Photoshop ,Illustrator ,CorelDraw וכדומה. כמו כן ציינו שליטה בשפות זרות, בעיקר אם המשרה המבוקשת כוללת עבודה מול ספקים מחו''ל.
גם בתחום עיצוב האופנה מקובל לבקש מהמועמד לראות את תיק העבודות (פורטפוליו) שלו בנוסף לקורות החיים. לכן השקיעו בהרכבת תיק עבודות מרשים שכולל את העיצובים הטובים ביותר שלכם ומייצג את סגנונכם הייחודי. תוכלו לצרף אותו לקורות החיים או להביאו לראיון העבודה, בהתאם לבקשת המעסיק/ה או המגייס/ת.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!