יועץ משפטי הוא הגורם שאחראי על התחום החוקי והמשפטי של גוף פרטי, ציבורי, מלכ''ר וכו', ותפקידו לדאוג לאינטרסים של הגוף שהוא מייצג ולוודא שהתנהלותו תואמת את האמור בחוקים ובתקנות השונים. מאחר שמדובר באחריות גדולה, רוב המעסיקים בוחרים בבררנות את היועצים המשפטיים שייצגו אותם. בשל כך קורות חיים של יועץ משפטי צריכים לבלוט ולתאר השכלה מתאימה, ניסיון עשיר ומגוון וכישורים מקצועיים ובלתי מקצועיים שימחישו את התאמתכם לתפקיד. ריכזנו עבורכם מידע וטיפים מצוינים לכתיבת קורות חיים לייעוץ משפטי - קורות חיים שיבליטו את היתרונות שיש לכם על פני מועמדים אחרים, ויתאימו לחיפוש עבודה אפקטיבי בתחום זה.
ייעוץ משפטי הוא מקצוע אקדמי, לכן על מנת לעסוק בתחום ישנו הכרח בהשכלה מתאימה וברישיון עריכת דין. מאחר שאלו הם תנאי סף לעבודה בתחום, חשוב להבהיר למעסיק כבר בשלב מוקדם של קורות החיים שלכם שאתם מוסמכים לעסוק בעריכת דין, שכן אם ייווצר הרושם המוטעה שאתם לא מוסמכים לעבודה בתחום, ייתכן שמועמדותכם תידחה על הסף. לכן בקורות חיים של יועץ משפטי אנחנו ממליצים לכתוב ראשית את החלק של ההשכלה ולאחר מכן את החלק של הניסיון התעסוקתי. כתבו היכן למדתם, באילו שנים ואיזה תואר/תעודה הוענק לכם בסיום הלימודים. כמו כן כתבו בקצרה היכן עברתם התמחות ובאילו שנים. כמובן שאם סיימתם לימודי תעודה רלוונטיים הזכירו גם אותם. את עיקרי הדברים כתבו בטקסט בולט, מנת להגדיל את הסיכויים שהמעסיק יראה את המידע החשוב ביותר ממבט חטוף במסמך.
החלק של הניסיון התעסוקתי בקורות חיים הוא תמצית הניסיון הפרקטי שצברתם עד כה, ומטרתו לספק למעסיק תמונה רחבה וברורה של היכולות המקצועיות שלכם. כשהמעסיק בוחן את התאמתכם לתפקיד הוא מייחס משקל רב לניסיון הקודם שצברתם, לכן כדאי להשקיע זמן ומחשבה בניסוח חלק זה. עבור כל משרה קודמת רשמו היכן עבדתם, באילו שנים ובאיזה תחום משפטי עסקתם במסגרת התפקיד (דיני משפחה, נזיקין, חברות ותאגידים, פלילי וכד'). כמו כן פרטו בנקודות קצרות את תחומי האחריות שהיו לכם ומה עשיתם כחלק מעבודתכם היומיומית. לדוגמה תוכלו לכתוב שליוויתם עסקאות, ניסחתם וערכתם חוזים ומסמכים משפטיים, ניהלתם משא ומתן עם גורמים כאלה ואחרים, ייעצתם בתחום דיני העבודה, עבדתם מול עורכי דין חיצוניים, עסקתם בליטיגציה וכו'. את עיקרי הדברים כתבו בטקסט מודגש כדי שהמידע החשוב והרלוונטי ביותר "יתפוס" את תשומת ליבו של המעסיק.
טיפ נוסף: אם אתם עורכי דין צעירים ועדיין לא הספקתם לצבור ניסיון רב, התייחסו לתקופת ההתמחות שלכם כניסיון מקצועי לכל דבר. זה יעזור לכם להעשיר את קורות החיים שלכם ולספק למעסיק מידע על ההכשרה שעברתם בתחילת דרככם.
על מנת להשלים את התמונה של היכולות המקצועיות שלכם, שציירתם בחלק של הניסיון התעסוקתי, כדאי לשלב בו גם מידע על אודות המיומנויות והכישורים שיש לכם או להקדיש להם חלק נפרד במסמך. בדרך כלל נהוג להזכיר שליטה בשפות ומיומנויות מחשב שונות, אך אנחנו ממליצים לשלב גם מיומנויות שהן לאו דווקא מקצועיות ואף תכונות שמאפיינות אתכם (בעיקר כאלה שיעזרו לכם לבצע את עבודתכם על הצד הטוב ביותר). לדוגמה: תפקידו של היועץ המשפטי לרוב דורש ממנו יכולת ניהול זמן ותיעדוף משימות, יסודיות, אסרטיביות ויחסי אנוש טובים, לכן אם ניחנתם באחד או יותר מאלה כדאי לציין זאת. כמובן שזוהי רק רשימה חלקית של דוגמאות, ורצוי שתציינו מיומנויות ותכונות אחרות/נוספות שנכונות לגביכם.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!