ענף המסעדנות הוא ענף תחרותי והפכפך. מעטות המסעדות אשר מצליחות לשמר את מעמדן במשך שנים רבות. מדובר בתחום עיסוק מורכב, אשר הצלחה בו מותנית בהתמודדות עם המון גורמים חיצוניים החל מטרנדים, עונות השנה ואפילו מצבים ביטחוניים. ובכל זאת, כולנו נהנים כשמתאפשר לנו לשבת במסעדה טובה. כשהאוכל מצוין והשירות אדיב וקשוב אנחנו מרגישים שהערב שלנו פשוט מושלם. על החוויה המושלמת נוכל להודות למנהל המסעדה. ניהול מסעדה הוא תפקיד תובעני שכולל את האחריות להעסקה והכשרה של צוות המסעדה, אחריות לניהול ההזמנות והתקשורת מול הספקים והדאגה לכך שהמסעדה תמשיך להתחדש ולהיות רווחית. אם אתם מחפשים עבודה כמנהלי מסעדה ריכזנו לכם כאן את הדברים המרכזיים שכדאי לדעת כדי לכתוב קורות חיים מצוינים.
אין השכלה מסוימת שנחוצה למנהל מסעדה. לכן עדיף בקורות החיים לתת פחות דגש לחלק זה ולהתמקד בניסיון המקצועי מעולם המסעדנות. בכל זאת השכלה שכדאי לציין היא אם השלמתם תואר ראשון, על אחת כמה וכמה אם הוא בניהול. בנוסף אם עברתם הכשרה נוספת שקשורה למכירות, ניהול כספים או לקולינריה ציינו זאת. כל כישורים אלה ידגישו שאתם בקיאים בתחום ויש לכם ידע מקיף שיוכל לתת לכם יתרון על מועמדים אחרים שמתחרים איתכם על התפקיד.
עבור מנהל מסעדה החלק המרכזי שמעסיק יתעניין בו הוא הניסיון התעסוקתי שלו. ענף המסעדנות הוא לא ענף שקשה להיכנס אליו, והרבה מאיתנו עובדים לתקופות כמלצרים, שוטפי כלים, ברמנים ומארחים. מנהלי מסעדות לרוב צמחו בתחום ולאחר מספר שנים בשירות עברו להיות אחראי משמרת ומשם הגיעו לניהול. אם זה הרקע ממנו אתם מגיעים שימו לב לתת דגש בתיאור הניסיון לדברים הנכונים. השתמשו בניסיון שלכם כמלצרים וברמנים כדי להדגיש התמדה במקום עבודה, מסירות ויחסי אנוש טובים. את הניסיון שלכם כמנהלים ואחמ"שים נצלו כדי להתמקד ביכולות הניהול שלכם, ההזמנות שהייתם אחראים אליהם וקשר עם מנהלים וספקים. יתכן שאתם עוברים לניהול בתחום המסעדנות מניהול בתחום אחר. אם זה המצב חשוב לתאר את היכולות הניהוליות המשיקות שלכם, למשל מבחינת התנהלות עם כספים, מלאים וניהול כוח אדם. חשוב מאוד שבנוסף לכך קורות החיים שלכם ישקפו יכולות במתן שירות ויחסי אנוש טובים ביותר, משום שזה חלק מאוד מרכזי מעבודתו של מנהל מסעדה.
בקורות חיים נהוג לציין בקצרה על אודות השירות הצבאי. עם זאת חשוב לשים לב שזה משרת את קורות החיים שלנו ולא מעמיס במידע מיותר. במקרה של מנהל או מנהלת מסעדה יש להפעיל שיקול דעת בהתחשב בתפקיד שמילאתם בצבא. השתדלו לציין הישגים שקשורים לניהול ופיקוד כמו פיקוד על צוות, מחלקה או יציאה לקורס קצינים. ניתן גם לציין הישגים יוצאי דופן כמו תארי הצטיינות. בכל מקרה אפשר להסתפק באזכור של השירות ואין צורך לפרט יתר המידה על אודותיו משום שבדרך כלל ההשקה שלו לתחום המסעדנות מאוד מוגבלת.
כאשר אתם מדמיינים מנהל מסעדה מצוין, מה אתם רואים בעיני רוחכם? מאפיין ייחודי למקצוע זה הוא השילוב בין יכולות ניהול כספיות לבין שימור יחסי אנוש טובים עם לקוחות. כך שמצד אחד קורות החיים צריכים לשדר אחריות ובקיאות בניהול ומצד שני יכולות מכירה, שיווק ויכולות בין אישיות גבוהות. דבר זה מכתיב את סוג השפה שתשתמשו בה. חשוב שקורות החיים לא יהיו "משעממים" מידי, בייחוד כשאתם מונים את תכונות האישיות הבולטות שלכם בתחילת או סוף קורות החיים. זכרו שמנהלי מסעדה צריכים להיות כריזמטיים על מנת לא רק לסחוף את צוות העובדים, אלא גם לשמר קהל לקוחות נאמן. כמו כן, ניסיון במכירות ואישיות מכירתית הן גם תכונות שחשובות שיופיעו משום שבתור מנהלי מסעדה תהיו אחראים באופן ישיר לרווחיות שלה.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!