תפקידם של המרפאים בעיסוק הוא לעזור לאנשים, שבשל ליקויים גופניים, נפשיים, קוגניטיביים או מוטוריים מנועים מלבצע פעולות שגרתיות שונות, ולעזור להם לחזור ולתפקד באופן עצמאי עד כמה שאפשר. זהו מקצוע לא פשוט ויש צורך בסבלנות ויכולת הכלה, אך עבור אנשים רבים הוא מספק מאוד ואף מעורר תחושה של שליחות. קורות חיים של מרפא בעיסוק צריכים לשדר מקצועיות, בסיס תיאורטי יציב וניסיון תעסוקתי לצד יחסי אנוש טובים, זיקה לתחום הטיפול ורצון לעבוד עם אנשים. לשם כך, ריכזנו עבורכם מידע שימושי שיעזור לכם בכתיבה של קורות החיים שלכם ובהתאמתם לתחום הריפוי בעיסוק.
כתיבה מפורטת של ההשכלה הכרחית בקורות חיים למרפא בעיסוק, שכן אם לא יוזכר בהם שיש לכם תואר אקדמי מתאים ושאתם מחזיקים בתעודת מקצוע בריפוי בעיסוק קורות החיים שלכם לא יהיו רלוונטיים לתפקיד ומועמדותכם תידחה על הסף.
עבור כל תואר אקדמי שיש לכם כתבו היכן למדתם, באילו שנים ואיזה תואר הוענק לכם בסיום הלימודים. כמו כן תמיד כדאי להוסיף קורסים ולימודי תעודה שעברתם, בעיקר אם הם מתאימים למשרה שבה אתם מעוניינים. השתדלו להציג את הרקע האקדמי שאיתו אתם מגיעים וציינו הצלחות לימודיות מיוחדות כמו למשל סיום התואר בהצטינות.
בדרך כלל הניסיון הקודם של המועמד הוא מידע בעל ערך רב עבור המעסיק, ואת רוב הנתונים שהוא צריך כדי לשקול את התאמתו לתפקיד הוא שואב מחלק זה בקורות חיים שלו. לכן כדאי להשקיע בכתיבתו ולספק למעסיק כמה שיותר מידע רלוונטי בצורה ממוקדת ובניסוח תמציתי. לגבי כל עבודה קודמת שהייתה לכם כתבו היכן עבדתם, באיזו מסגרת מדובר (קופת חולים, מרפאה פרטית, מוסד שיקומי, עמותה וכו') ומה עשיתם בפועל בעבודתכם. לדוגמה תוכלו לכתוב שעסקתם באבחון, טיפול, ייעוץ והדרכה ועוד.
בנוסף, כידוע ריפוי בעיסוק נדרש למגוון גילאים ואוכלוסיות, לכן חשוב לכתוב בקורות חיים לריפוי בעיסוק גם עם אילו אוכלוסיות עבדתם ובאילו גילאים, שכן אופי העבודה של מרפא בעיסוק בילדים עשוי להיות שונה במידה מסוימת מאופי עבודתו של מרפא בעיסוק של בני הגיל השלישי למשל. אם אתם מעוניינים במשרה שכוללת עבודה עם אוכלוסיה שכבר עבדתם איתה בעבר, המעסיק יתרשם שאתם מגיעים עם הידע והניסיון המתאימים וזה יכול להיות יתרון גדול עבורם ולהגדיל את הסיכויים שתזומנו לראיון עבודה.
כאמור, מקצוע הריפוי בעיסוק מצריך כישורים אישיים בינאישיים מפותחים, כי מדובר בעבודה בעלת אופי טיפולי, שכוללת אינטרקציה מתמדת עם אנשים. לכן כדאי לכלול בקורות החיים שלכם תכונות שמאפיינות אתכם ומבטאות לדעתכם את ההתאמה שלכם לתפקיד כגון סבלנות, יחסי אנוש טובים, אמפתיה, יכולת הכלה וכו'. בנוסף כדאי להזכיר מיומנויות מקצועיות ובלתי מקצועיות רלוונטיות שיש לכם. בדרך כלל נהוג לכתוב באילו שפות אתם שולטים ואילו מיומנויות טנולוגיות יש לכם (שימוש במכשור מתאים, שליטה ביישומי מחשב ועוד), אבל כמובן שכדאי לכם להוסיף כל מיומנות שתהיה רלוונטית ותוכל להעניק לכם יתרון יחסי על פני מועמדים אחרים.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!