פסיכולוגיה הוא אחד התחומים המתפתחים והמרתקים של זמננו. משנה לשנה יש יותר הבנה של הנחיצות בטיפול וליווי נפשי ורגשי כצורך רפואי בסיסי, ושירותי הפסיכולוגיה מונגשים לחלקים רחבים יותר ויותר באוכלוסייה. פסיכולוגים מקדישים את חייהם לחקר הנפש האנושית ומציאת שיטות ודרכי טיפול במועקות והפרעות נפשיות שונות. הם עוברים מסלול הכשרה מפרך וארוך, כך שהעוסקים בפסיכולוגיה קלינית טיפולית הם אלה שצלחו מבחני הסמכה רבים וביססו את הידע שלהם בשנים של התמחות. אם אתם מחפשים עבודה בתחום הפסיכולוגיה ריכזנו עבורם את המידע הנחוץ לכתיבת קורות חיים מצוינים.
על מנת לעסוק כפסיכולוג קליני על מועמד להשלים שלושה תארים. לכן בתחום הפסיכולוגיה הנתח שנקדיש בקורות החיים להשכלה הוא רב ביותר. בנוגע לכל אחד מהתארים שלנו חשוב שנציין בבירור את המוסד בו השלמנו אותו, ונתייחס לפרטים מהותיים שיכולים להציג אותנו באור חיובי. למשל, אם הצטיינו או השתתפנו בתוכניות מיוחדות במסגרת הלימודים, אם נושא התזה או הדוקטורט שלנו רלוונטיים לתחום העיסוק שאליו אנו מעוניינים להתקבל כעת, זה יהיה רק ישרת אותנו להרחיב בנושא.
אם אתם לא מחפשים עבודה כפסיכולוגים קליניים, ואולי יש לכם רק תואר ראשון או שני בתחום. או שאתם מנסים כעת להתקבל לתחומי המחקר או אפילו למשרה מתחום שונה, זכרו שההשכלה שלכם בפסיכולוגיה היא נקודת חוזק אדירה. מסלול יוקרתי זה מקבל לשורותיו מועמדים עם נתונים גבוהים ביותר ולכן חשוב מאוד שתשתמשו בהשכלה שרכשתם ותרחיבו בנוגע אליה בקורות החיים כדי לשפר את הסיכויים שלכם להתקבל למשרה הנחשקת.
אחד האתגרים בניסוח קורות חיים של פסיכולוג הוא התמודדות עם כמות מידע גדולה. ההשכלה המרובה, ההשתלמויות השונות, ההתמחות ולבסוף הניסיון התעסוקתי. כמובן שחשוב שתציינו כל פרט מידע חשוב על אודות הקריירה שלכם, אבל הדבר החשוב ביותר הוא לא ליצור עומס ויזואלי. ככל שאתם ותיקים יותר בתחום והניסיון שלכם רב הרשו לעצמכם להיות תמציתיים יותר בתיאור התפקידים והתארים השונים. אולי תעדיפו להפריד את ההשכלה, הכשרות והתמחות בתתי כותרות כדי שיהיה נוח יותר להבין את המידע מקריאה ברפרוף. חשוב שתתקבל בקלות תמונה קוהרנטית של איש מקצוע ותחום ההתמחות שלו. הקדישו מחשבה לניסוח כותרות התפקידים שלכם בהנחה שהקורא יעבור עליהם מבלי להתעמק. חשוב שמתיאור התפקידים יהיה ברור עם אילו אוכלוסיות עבדתם בעבר, באיזה סוג של שיטות אתם מטפלים ומה תחומי ההתמחות היחודיים שלכם.
אם אתם בתחילת דרככם אתם יכולים להרשות לעצמכם לפרט מעט יותר, כמובן לא יותר מעמוד אחד. שימו לב שקורות החיים שלכם לא מתארכים יתר על המידה. למרות שתקבלו את ההרגשה שלא השמטתם דבר והמעסיק יקבל את מירב המידע בנוגע אליכם, העומס עלול לבלוע את נקודות החוזקה המרכזיות שלכם שהכי חשוב שהמעסיק יבחין בהן.
בשלבים שונים של קריירת הפסיכולוג תיאור התעסוקה שלו תראה באופן שונה לחלוטין. כדי לעסוק בפסיכולוגיה קלינית יש להשלים שלושה תארים וארבע שנות התמחות. לעומת זאת מי שזה עתה סיים תואר ראשון בפסיכולוגיה כשיר לעבודות מסוג אחר לגמרי. אם אתם בוגרים טריים של תואר ראשון לפסיכולוגיה ואתם מחפשים עבודה חשוב בעיקר שתתמקדו בהישגים משמעותיים מהלימודים. הניסיון התעסוקתי שצברתם עד היום כנראה פחות שייך לתחום, ציינו אותו בקצרה והתמקדו רק בניסיון שקשור להדרכה, ליווי וחינוך. אם אתם בוגרי תואר שני לפסיכולוגיה עומדות בפניכם אפשרויות רבות יותר. כעת כבר התנסיתם בטיפול במסגרת התואר וכתבתם תזה כך שתוכלו להתייחס לחוויות אלה בקורות החיים על מנת לשפר את הסיכויים להתקבל לעבודה הרצויה. המסלול המוגדר של פסיכולוגים מקל במובן זה על כתיבת קורות החיים משום שמהצצה מהירה יהיה ברור היכן אתם עומדים במסלול הקריירה שלכם. ואז נותר רק לשים לב שאתם מציגים את עצמכם באופן החיובי ביותר, כך שהחוזקות שלכם על פני המתחרים יהיו ברורות למעסיק שלכם.
גם בחלק זה של קורות החיים של פסיכולוגי או פסיכולוגית יש להפעיל שיקול דעת זהיר בהתחשב בשלב בו אתם נמצאים בקריירה שלכם. אם קורות החיים שלכם כבר עמוסים במידע רב עדיף שבחלק זה תהיו מאוד תמציתיים ותציינו תוכנות מחשב שבהן אתם שולטים ואת השפות אותן אתם דוברים. אלו עדיין פרטי מידע שחשוב למעסיקים לקחת בחשבון בנוסף להשכלה והניסיון שלכם, ולכן חשוב שיופיעו בקורות החיים. לעומת זאת אם אתם עדיין בתחילת דרככם וקורות החיים עדיין נראים מעט דלים ולא משקפים באמת את מירב היכולות שלכם, שיקלו לציין תכונות אופי בולטות ואפילו עיסוקים יצירתיים וספורטיביים שאתם לוקחים בהם חלק. זה אמנם מרגיש פחות מקצועי, אבל בתחום הטיפול עיסוק בתחומים אלה יכול לפתוח פתח לקשר מיוחד עם מטופל וגם ציון תחומי עיסוק אלה יכול לתת למעסיק קצת מושג על מי אתם כאנשים מעבר לתארים ולהישגים המקצועיים שלכם.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!