אחת מהתופעות הנפוצות ביותר בשוק העבודה בעידן הנוכחי, היא תחלופה תדירה של מקצועות או מסלולי קריירה. למעשה כל השינויים שמתרחשים בעולם בכל רגע, יחד עם שינויים המתחוללים בחיינו האישיים ורצון למימוש עצמי, שגשוג והצלחה גורמים לרבים מאיתנו לשנות מסלולי קריירה גם בשלבים יותר מאוחרים בחיים.
אנשים רבים שבוחרים בהסבה מקצועית מתקשים בכתיבת קורות חיים, משום שלפעמים ההשכלה והניסיון התעסוקתי לא בהכרח מתאימים למקצוע החדש - גם אם מבחינות אחרות אותם אנשים כן מתאימים למשרה. אם גם אתם מתקשים לכתוב קורות חיים למשרה במסלול קריירה חדש, אנחנו כאן כדי להנחות ולהדריך אתכם איך לכתוב קורות חיים לאחר הסבת מקצוע.
בראש ובראשונה, חשוב מאוד להדגיש ולהבליט כל ניסיון, תפקיד, השכלה ואף תכונה אישיותית שעשויים להיות רלוונטיים למשרה החדשה. למשל אם אתם רוצים כעת לעסוק בחינוך, הדרכה או הוראה, ולצורך העניין בשירותכם הצבאי הייתם מדריכים או שבעבר יצא לכם לעבור קורס בתחום זה, חשוב לציין זאת בקורות החיים שלכם. נסו לפרט כמה שיותר בנושא, ואף שנו את סדר הופעות הקטגוריות בקורות החיים (אם התוכן הרלוונטי נמצא בקטגוריית ההשכלה אז שימו אותה בראש העמוד לפני הניסיון התעסוקתי אם אין לכם ניסיון רלוונטי).
כשאתם כותבים על הניסיון התעסוקתי הקודם שלכם, נסו להדגיש להבליט כל תפקיד או תכונה שקשורים לתפקיד החדש שבו אתם מתעניינים -גם אם זה לא היה החלק המרכזי בתפקיד הקודם שלכם. פירוט וארגון בצורה זו יתנו דגש והבלטה לדברים הרלוונטיים והחשובים למשרה אליה אתם רוצים להתקבל ויתנו למראיין הבנה ותחושה שיש לכם רקע בתחום.
למרות שבחרתם במסלול קריירה חדש בחייכם, מומלץ לא להוריד את הניסיון התעסוקתי שצברתם, גם אם הוא לא קשור תחום החדש אליו אתם מעוניינים להיכנס. המלצה זו נובעת משתי סיבות. הראשונה היא כדי לשמור על פתיחות וכנות, אלו תכונות מאוד חשובות שכל מעסיק מחפש ומעריך. הסיבה השנייה היא שהורדת תפקידים קודמים מקורות החיים שלכם עלולה ליצור חורים בציר הזמן, דבר שעשוי לעורר שאלות אצל המראיין וגם להוריד את הוותק והניסיון שיש לכם בשוק העבודה.
עם זאת, השתדלו לכתוב בצורה תמציתית ולא מפורטת מידי על התפקידים הקודמים. זכרו שאתם רוצים להדגיש את הנקודות הרלוונטיות לתפקיד החדש, לכן שמירה על תמציתיות תיתן את הבמה לתוכן הרלוונטי ובו זמנית תשמור על פתיחות וכנות.
רבים שהחליטו לעשות הסבה מקצועית חוששים מאוד משלב הראיון. תחושה זו נובעת לרוב מהסיבה שאין מספיק ניסיון או השכלה רלוונטית למשרה החדשה. אבל אין לכם ממה להיבהל, אם זומנתם לראיון עבודה סביר להניח שהמראיין קרא את קורות החיים שלכם והוא רואה בכם מועמדים פוטנציאלים לכל דבר. בדומה לכתיבת קורות החיים, בראיון עצמו תפגינו והבליטו למראיין את כל תכונות האישיות שיש לכם שמתאימות למשרה.
במהלך הראיון הציגו את הניסיון הקודם שלכם בשוק העבודה - גם אם הוא לא קשור לתחום התעסוקה החדש, ונסו להדגיש פרטים המתקשרים לתפקיד החדש. ניסיון קודם בשוק העבודה, בין אם בתחום העיסוק הרלוונטי ובים אם לא, הוא יתרון גדול בעיניי מעסיקים רבים.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!