התחברות הרשמה

חיפוש עבודה בעידן הדיגיטלי

איפה לחפש?

כיום חיפוש העבודה נעשה כמעט לחלוטין באינטרנט. המידע רב, זמין, ונגיש והוא פותח בפני מחפשי עבודה הזדמנויות רבות שחורגות מהמעגלים הקרובים להם. אבל כשאנחנו מוקפים בכל כך הרבה מידע מקוון, מאיפה מתחילים? היכן כדאי לחפש?

היתרון הראשון שזמינות המידע מספקת לנו היא העובדה שכל מעסיק שאנחנו יכולים לחשוב עליו נגיש לנו. אז לפני שנפנה לסינון האינסופי של מודעות דרושים, כדאי שנחשוב רגע על עבודת החלומות שלנו וניעזר במידע שזמין לנו – מספר טלפון, כתובת מייל, חשבון פייסבוק – כדי לבדוק האם הם מחפשים עובדים.

מעבר לכך ישנן פלטפורמות רבות שמרכזות מודעות דרושים לרבות אתרי דרושים, קבוצות פייסבוק ולוחות מקצועיים ממוקדים. חשוב שנחקור היכן קולגות מהתחום נוהגים לחפש עבודה ונישאר מעודכנים בשינויים. יכול להיות לנו נדמה שאנחנו מחפשים באופן ייסודי משום שעברנו על כל המועדות שמפורסמות בלוח מסוים, אבל אם ישנה קבוצת פייסבוק פורה הרבה יותר שאנחנו לא חברים בה החיפוש שלנו כנראה לוקה בחסר.

איך לגשת לאתרי דרושים?

אחד הכלים הנפוצים לחיפוש עבודה בענפים רבים הוא אתרי חיפוש העבודה הממוקדים המציגים מודעות דרושים. למי שטרם השתמש בהם הם עלולים להיראות עמוסים ומבלבלים, לכן חשוב לשים לב לאפשרויות השונות לסינון שהם מציעים. היו כמה שיותר ממוקדים, בהיקף המשרה, הרדיוס בו אתם ניידים וסוגי המשרות שאתם בוחרים. אל תחששו להיות ממוקדים, הצפה של מידע יכולה לבלבל אותנו ולהסתיר את העיקר בטפל.

תשמרו על סדר וארגון

תהליך חיפוש העבודה הוא ארוך, נסו לא לבלות ימים שלמים באתרי דרושים אלא להקדיש לכך זמן קצוב בכל יום. זה נהדר להיות גמישים ולחפש מגוון של סוגי משרות, אבל חשוב גם לא להתפזר ולשים לב שאנחנו באמת מעוניינים בכל המשרות אליהן אנו פונים. בנוסף כדאי להיות במעקב, בהתחלה אולי יהיה לנו קל לזכור לשים לב למי כבר שלחנו קורות חיים ולמי עדיין לא. אך ככל שהחיפוש מתארך משימה זו הופכת מאתגרת יותר. שימו לב אם חזרו אליכם ואם לא, זכרו שלאחר ראיון עבודה מעסיק מחויב על פי חוק להחזיר לכם תשובה גם אם היא שלילית, וזה בסדר לפנות בעצמכם כדי לברר זאת.

זכרו להיות זמינים

קל לשכוח שהועלם הדיגיטלי שמתקיים במחשב שלנו בסופו של דבר גם דורש מאיתנו להיות זמינים במציאות. חלקנו אמנם דבוקים לטלפון בכל רגע נתון, ולא סביר שנפספס שיחה נכנסת מהמעסיק הפוטנציאלי שלנו. אבל מי מאתנו שעלול למצוא את עצמו מתנתק לשעות רבות במהלך היום מתקשורת, חשוב שבמהלך חיפוש העבודה יעשה מאמץ כדי להיות זמין, אפילו תכננו לעצמכם תזכורת פעם בשעה או שעתיים שתזכיר להם להציץ במכשיר. גם אם בדרך כלל אתם לא נוהגים להיכנס למייל, בזמן חיפוש העבודה כדאי לבדוק אותו אפילו יותר מפעם אחת ביום. התמהמהות מצדכם כמועמדים עלולה להוביל לכך שהמעסיק יעבור למועמד הבא בתור.

חישבו על מה שאתם לא שולחים

חשוב לזכור בזמן שהמידע הרב והזמין אמנם יקל על החיפוש שלנו, הצד השני של המטבע הוא שישנו מידע רב שזמין גם בנוגע אלינו. חשוב שנשים לב לפרופילים שלנו במדיה החברתית באופן מיוחד. אם אנחנו מסוג האנשים שמשתפים את ההישגים שלנו, והפרופיל שלנו משדר מקצועיות ומצוינות זה נהדר. זה בהחלט לא הכרחי למציאת עבודה, אבל חשוב שהפרופיל שלנו לא יהווה מכשול. כדאי שנשים לב לרושם שלילי שהוא עלול לשדר, למשל רושם שאנחנו בליינים או לא רציניים. כדאי לקראת חיפוש העבודה להסיר פרטים שעלולים להיות לא מחמיאים, זיכרו שהמעסיק שלכם כנראה יחפש אתכם בגוגל רגע לאחר שיקרא את קורות החיים שלכם. נסו, בגבולות היכולת שלכם, לדאוג שמה שהוא יימצא לא יהיה מה שימנע ממנו להרים את הטלפון ולקבוע איתכם ראיון עבודה.

הישארו ממוקדים

המפתח העיקרי לחיפוש עבודה מוצלח בעידן הדיגיטלי הוא לשים לב שאנחנו מרוכזים ולא הולכים לאיבוד. הגדירו לעצמכם בפירוט מה אתם מחפשים, איזה סוג של תפקיד, באיזה תחום, באיזה היקף, באיזו סוג של חברה, מה המרחק שאליו אתם מוכנים לנסוע ומה ציפיות הסחר שלכם. רישמו זאת בפניכם, ברגע שתרגישו שהחיפוש הביא אתכם לתחושה שאתם מבולבלים ומוצפים, חיזרו לרשימה הזו. נהלו רשימה של המקומות בהם חיפשתם, ומתי ביקרתם בהם לאחרונה. וכמובן שימו לב שחיפוש העבודה לא הפך לשיטוט במדיה חברתית, או צפייה ארוכה בסרטונים, הגדירו לעצמכם מטרות וודאו שאתם עומדים בהן.

מנוע קורות חיים שנותן יתרון על המתחרים!
הכי מקצועי ונוח לשימוש.
כתיבת קורות חיים
הכנה למבחנים פסיכוטכנים!

נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!

הכנה למבחנים פסיכוטכנים