מגפת הקורונה חוללה שינויים רבים באורח חיינו. החל מבילויים ופנאי ועד לקריירה שלנו, כל העולם חיפש דרכים חדשות להסתגל למצב הקיים. אפליקציית "Zoom" התבררה כפתרון מצוין במקומות עבודה, בתי ספר ואף למפגשים בין חברים. זאת משום שהיא סיפקה פלטפורמה נוחה לניהול שיחות וידאו בצורה פשוטה, יעילה ומקצועית.
אפליקציה זו התבררה גם כפתרון נפוץ בחברות רבות לביצוע ראיונות עבודה תוך שמירה על ריחוק חברתי, ואף כפתרון נוח מאוד לראיונות עבודה עם חברות בינלאומיות שממוקמות בחו"ל. כתוצאה מכך הרבה מאוד אנשים כיום מזומנים לראיונות עבודה ממוחשבים. חשוב מאוד להתכונן אליהם, ולקשיים החדשים שהם מביאים איתם.
בראש ובראשונה חשוב מאוד לקבוע את הראיון בשעה נוחה שתאפשר לכם לשבת בסביבה שקטה ומסודרת. סביבה כזו תשרה לכם אווירה בטוחה ונעימה יותר, ותאפשר למראיין שלכם להכיר אתכם ללא הסחות דעת והפרעות חיצוניות. כמו כן, מומלץ לבדוק מראש אם במקום שבו אתם מתכננים לשבת במהלך הראיון יש קליטה טובה של אינטרנט, וכך לחסוך תקלות במהלך הראיון הממוחשב. אם אתם מתראיינים בביתכם חשוב שסביבתכם תהיה נקייה ומסודרת. מלבד העובדה שזה יראה למראיין שלכם שאתם מתנהלים בסדר וארגון, הוא יבחין שאתם לוקחים ברצינות את הראיון למרות שהוא מתנהל בצורה "פחות קונבנציונלית".
לפני הראיון נסו לעשות שיחת וידאו עם חבר או בן משפחה כדי לוודא שהתאורה וזווית הצילום מחמיאים לכם. לרוב כדאי לשבת בקרבת מקור אור טבעי - מול חלון למשל - שיאיר אתכם, ולנסות לסדר את המצלמה מזווית גבוהה יותר שתגרום למראיין להרגיש שאם מדברים איתו בגובה העיניים ולא "מעליו".
חשוב לזכור את חשיבותו של ראיון העבודה בתהליך הקבלה שלכם למשרה חדשה. בסופו של דבר ההבדל היחיד בין ראיון בזום לראיון פרונטלי הוא המיקום בו הוא מתבצע.
צריך להתייחס לראיון עבודה בזום באותה הרצינות כמו לראיון פרונטלי ולהתלבש באותו האופן שהייתם מתלבשים לראיון "רגיל". זה ידגיש למראיין את הרצינות שלכם למראיין ויראה לו את החשיבות שאתם מייחסים לראיון.
כפי שציינו לפני כן, יש להתייחס לראיון בזום כמו ראיון עבודה לכל דבר. כלומר, יש להתנהג באותה האדיבות, הרצינות והאדיבות כמו בראיון פרונטלי. עם זאת, נסו לשקול מראש קשיים ותקלות אפשריות שעלולות לצוץ כתוצאה מהראיון הממוחשב. יתכן שלעיתים יהיו בעיות סאונד לכן השתדלו לדבר בקול חזק וברור, ואם יבקשו ממכם לחזור על משהו שאמרתם לפני כן, לא צריך להיבהל או לכעוס, רוב הסיכויים שבקשה זו נובעת מהעובדה שהמראיין לא שמע טוב את מה שאמרתם.
בנוסף, למרות הנטייה הטבעית של רוב בני האדם, השתדלו במהלך הראיון לא להסתכל על המוניטור הקטן שמראה אותם, ואף הסתירו אותו אם יש לכם את האפשרות. הצג הקטן עלול להסיח את דעתכם ולגרום למראיין להרגיש שאתם לא קשובים לו במהלך הראיון. תזכרו שבמהלך ראיון פרונטלי אתם גם לא רואים את עצמכם, לכן אין סיבה שתסתכלו על המוניטור במהלך הראיון בזום.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!