כיום בעולם המודרני הגבולות והפערים בין מדינות מצטמצמים, ומידי יום מתרחשת בהעמקה והרחבה של קשרים תרבותיים, כלכליים או חברתיים בין העולם כולו. כתוצאה מכך מידי שנה חברות רבות בוחרות להצטרף לשוק הבינלאומי במגוון תחומים כמו הייטק, רפואה, קמעונאות או כלכלה, במטרה להציע את שירותיהם לקהל רחב יותר, או בשביל ליצור שיתופי פעולה לקידום ופיתוח החברה. לכן, מקומות רבים בוחרים לגייס אליהם עובדים שדוברים אנגלית ברמה גבוהה, בעיקר לתפקידים שכוללים התנהלות שוטפת עם מדינות אחרות ואף לפעמים לתפקידים שדורשים רילוקיישן לחו"ל.
כדי לאתר עובדים אלה, פעמים רבות ראיון העבודה יתנהל באנגלית. זאת על מנת לסנן ולסווג את המועמדים לתפקידים המתאימים להם. אם אתם זומנתם לראיון עבודה באנגלית, אנחנו כאן כדי לעזור לכם להגיע מוכנים.
מכיוון שאנגלית היא לא שפת האם שלנו, ולרוב אנחנו רגילים לחשוב ולהתנהל בשפה העברית יכול להיות שניתקל בקשיים מסוימים במהלך הראיון כמו מילים לא מוכרות, חוסר ביטחון בהגייה או במבטא, וגם יכולות חשיבה מהירה ו"אלתור" נמוכות מהרגיל. מסיבה זו מומלץ מאוד להתכונן היטב לפני הראיון. בראש ובראשונה כדאי ללמוד באנגלית את כל המושגים הקשורים בתחומכם, כך תוכלו להראות למראיינים את השליטה שלכם בתחום וגם אם ישאלו אתכם שאלות מקצועיות הסיכוי שתבינו אותן במלואן יעלה בהתאם.
מעבר לכך, רצוי לתרגל דיבור שוטף באנגלית לפני הראיון – לא רק בתחום העבודה. נסו לקרוא מאמרים, ספרים או לצפות בתכנים באנגלית. כל אלו יעשירו את אוצר המילים שלכם, ישפרו את הגייתכם, ויעלו את הביטחון שלכם בשפה. אנחנו ממליצים לבקש מבן משפחה או חבר "לראיין" אתכם, ולשאול שאלות נפוצות ששואלים בראיונות עבודה כדי שתוכלו לחשוב על תשובות ותגובות באנגלית לקראת הראיון האמיתי.
ברוב המקרים תידרשו להביא אתכם לראיון קורות חיים באנגלית. אנחנו ממליצים לעבור על קורות החיים ביסודיות לפני ההגעה לראיון כדי שתשובותיכם יהיו תואמות לכתוב בקורות החיים מבחינת תוכן ומשלב השפה.
כמו כן, כפי שמצוין במאמר שכתבנו על כתיבת קורות חיים באנגלית, כדאי להיעזר במתרגם או אדם עם יכולת גבוהה להתנסח בכתב באנגלית בעת התרגום של קורות החיים שלכם לאנגלית. הסיבה לכך היא שאצל רבים מאיתנו יש פער בין ההתבטאות בעל פה לבין בכתב, לכן אותו אדם יעזור לכם לגשר על פער זה.
כמו בראיון עבודה בעברית, הכי חשוב להגיע רגועים, אדיבים ומקצועיים. אם התכוננתם מראש כפי שהמלצנו אז אתם תגיעו הרבה יותר בטוחים בעצמכם, והמראיין שלכם יקלוט את זה מהדרך שבה תתבטאו ותדברו. במקרה שלא הבנתם את אחת משאלות המראיין, אל תיבהלו, תתנצלו ותבקשו בנימוס לחזור שוב על השאלה. אם תפגינו מוכנות לענות על השאלה ותבקשו זאת בצורה נעימה ומנומסת, סביר להניח שדבר זה לא יפגע בסיכויי קבלה שלכם למשרה.
מומלץ מאוד לנסות ולשלב מילים גבוהות יותר (שאתם מכירים היטב את משמעותן כמובן) במהלך השיחה. לדוגמה במקום להגיד כמה פעמים את המילה "very" תנסו לגוון ולהגיד מילים גבוהות יותר כמו למשל "highly" ,"extremly" או "incredibly". שימוש בשפה גבוהה יותר יבדיל אתכם ממועמדים אחרים וישפר את סיכויי קבלתכם למשרה.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!