בישראל המודרנית יש תחומי ומסלולי לימוד רבים, מגוונים וייחודיים. כתוצאה מכך פעמים רבות אנחנו נאבדים בתוך כל המבחר ולא תמיד בוחרים בתוכנית המתאימה ביותר עבורנו ולמסלול הקריירה שלנו. במאמר זה ריכזנו לכם כמה טיפים ועצות כדי שתוכלו להיות בטוחים שסקרתם את כל אפשרויות הלמידה לפני בחירתכם.
בראש ובראשונה, ההמלצה הטובה ביותר היא קודם כל לחשוב מה מעניין אתכם ומה חשוב לכם שיהיה בהמשך הקריירה שלכם. כדי לקבל הכוונה ראשונית תוכלו גם ליצור קשר עם יועצי לימודים בכל הארץ וגם לעשות את השאלון שלנו מה כדאי ללמוד. אחרי שמצאתם כיוון או תחום שמעניין אתכם חקרו ובדקו מסלולי לימוד שונים שניתן לעשות כדי לעסוק בתחום זה. ריכזנו לכם כמה אפשרויות למסלולים אפשריים.
במרבית התחומים בשוק העבודה של היום תואר ראשון בתחום שרלוונטי למקצוע הוא תנאי סף לקבלה לעבודות שונות . מגוון חברות וארגונים דורשים מהמועמדים שלהם להיות בעלי תואר ראשון רלוונטי לכל הפחות מאחר שהם מאמינים שתואר ראשון מקנה לבוגריו את ההכשרה המינימלית שנדרשת להצלחה בתפקידים השונים.
העולם האקדמי בישראל מציע לסטודנטים לעשות תואר ראשון בשלל תחומים ומקצועות. בין התארים הראשונים הפופולריים ביותר: חינוך והוראה, מדעי החברה, מנהל עסקים, משפטים, מדעי המחשב, הנדסה תעשייה וניהול.
לימודי הנדסאים הפכו למבוקשים במיוחד בשנים האחרונות. מסלול לימודים זה מקנה לבוגריו הכשרה מקיפה בתחומים טכנולוגיים ומדעיים שונים ומגוונים, החל מלימודי הנדסאי אלקטרוניקה וחשמל ועד להנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים.
על אף שלימודי הנדסאים קצרים יותר מאשר לימודי הנדסה, בוגריהם נהנים מהסמכה מקיפה במגוון תחומי ידע טכנולוגיים, ויכולים להשתלב במגוון תפקידים טכנולוגיים ולאחר מכן אף להשלים את לימודיהם לתואר מהנדס.
קורסים ולימודי תעודה מקצועיים הם כרטיס הכניסה המהיר והנוח ביותר לשוק העבודה. תנאי הקבלה לקורסים בדרך כלל נוחים יותר מאשר לתארים השונים. בנוסף, בניגוד לתואר ראשון וללימודי הנדסאי משך הקורסים קצר משמעותית מלימודי תואר, ויכול להסתכם במספר שבועות בודדים.
מרגע קבלת התעודה הבוגר יכול להשתלב במגוון תחומים בשוק העבודה, מכיוון שישנם מקצועות שאינם דורשים לימודים אקדמיים. כיום יש קורסים בשלל תחומי ידע, החל ממחשבים ואדמיניסטרציה, דרך עיצוב ואמנות וכלה ברפואה משלימה. בתוך העולם העשיר של לימודי התעודה והקורסים הייעודיים כל אחד יכול למצוא את מקומו. בחלק מהמסלולים אף לזכות בהשמה מובטחת בשוק העבודה.
סטודנטים רבים שואפים לעבוד תוך כדי הלימודים גם כדי להתבסס כלכלית, אך גם במטרה לצבור ידע וניסיון. ישנן משרות ייעודיות שמתאימות לסטודנטים, בדרך כלל עבודות אלה מתאפיינות בזמני עבודה גמישים יחסית או עבודה במשמרות. שילוב עבודה תוך כדי הלימודים הוא משימה לא פשוטה, הדורשת תמרון בין מטלות הקשורות לעבודה לבין משימות לימודיות. ריכזנו עבורכם כמה טיפים ועצות שיסייעו לכם לשלב עבודה בזמן הלימודים:
סדר עדיפויות- לפעמים בתקופות של עומס לא נצליח לבצע את כל המטלות שלנו, לכן מומלץ להתחיל במטלות החשובות יותר ורק לאחר מכן לעבור למשימות פחות דחופות. בצורה הזו, גם אם לא תצליחו לבצע את כל משימותיכם, לפחות תשלימו את המשימות החשובות ביותר.
ארגון לוח זמנים- לוח זמנים מסודר וברור יסייע לכם להיות יותר מסודרים ויעילים. ישנן דרכים רבות לשמירה על לוח זמנים מסודר החל משימוש ביומן שבועי ולוח שנה, ועד שימוש באפליקציות ייעודיות לניהול זמנים. בחרו בשיטה הנוחה ביותר עבורכם.
בחירת עבודה מתאימה- היו מודעים למגבלות שלכם ומצאו משרה שמתאימה למגבלות אלו. כדאי להיות כנים עם המנהל שלכם ולעשות תיאום ציפיות לגבי שעות העבודה שלכם וזמינותכם. עבודה שלא מותאמת למגבלות אלה ככל הנראה לא תחזיר מעמד זמן רב. כמו כן ניתן לבחור בעבודה בעלת זיקה כלשהי לתחום לימודיכם. בעבודה כזו תפיקו רווח כפול, לא רק מבחינת שכר אלא גם מבחינת ניסיון ולמידה.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!