ממבט חטוף בקורות חיים, עוד לפני קריאת התוכן עצמו, יכולים אנשי הגיוס והמעסיקים לקבל רושם ראשוני חזק על המועמד. האופן בו מוצג המידע יכול להעיד עליכם רבות: אם אתם מסודרים ורציניים, אם אתם יודעים להבדיל בין עיקר לטפל, אם אתם עקביים וכמה מחשבה השקעתם באמת בקורות החיים שאתם שולחים למעסיקים פוטנציאליים. בשל כך ישנה חשיבות גדולה לאופן שבו התוכן מסודר מבחינה אסתטית ולהיותו מזמין לקריאה.
רוצים לדעת איך בונים קורות חיים? איך לעצב אותם בצורה מושכת וקלה לקריאה? כאן תקבלו 6 טיפים חשובים ליצירת נראות שתבליט את קורות החיים שלכם ותשדרג אותם בכמה רמות.
רגע לפני שאתם שולחים את קורות החיים, זכרו שמטרתכם הראשונית היא לדאוג שהגורם שאמור לקרוא אותם באמת יעשה זאת. לשם כך וודאו כי הטקסט נראה מזמין וקל לקריאה. טקסט אשר נכתב בגופן פשוט ובגודל סביר הוא הבסיס לחוויית קריאה נוחה, מכיוון שהוא דורש מינימום מאמץ ומאפשר מקסימום קליטת מידע.
כמו כן, אמנם כברירת מחדל קורות החיים ייכתבו בטקסט שחור על רקע לבן, אך אם החלטתם להוסיף צבע לחלק מהטקסט או ברקע שלו (למשל בכותרות), ודאו שהצבע מספיק בולט ולא מקשה על הקורא.
קורות החיים הם מקור המידע היחיד שיש למעסיק עליכם בשלב מוקדם זה, לכן הוא ינסה (אפילו באופן לא מודע) לגבש רושם ראשוני מכל המידע שיש ברשותו: התוכן הכתוב, התוכן שמשתמע בין השורות והדרך שבה נראה המסמך ששלחתם. בהמשך לאמור בטיפ הקודם, גם השמירה על אחידות גורמת למסמך להיראות קל לקריאה, מאורגן ומסודר - תכונות שבאופן טבעי הייתם רוצה שייחסו לכם. שימו לב שהטקסט יהיה בגופן וגודל אחידים לאורך כל הטקסט, זאת למעט כותרות, אותן אפשר להגדיל או להדגיש בתנאי ששומרים על עקביות.
צריך לזכור שמעסיקים או גופים אשר אחראים על גיוס עובדים נדרשים לעיתים להתמודד עם מיון וסינון של קורות חיים רבים מאוד, לכן חלקם מקדישים בממוצע כ-10 שניות לרפרוף על הכתוב בחיפוש אחר עיקרי הדברים. קטע טקסט ארוך ורציף עלול להיראות מאיים ולהניא את הממיין מלהתחיל לקרוא, בעיקר כי נורא קשה לדלות ממנו את המידע החשוב והרלוונטי.
אם כן, הקלו עליו כמה שיותר! נסו לחלק את הכתוב לפסקאות קצרות או אפילו לנקודות, ולהפריד בניהן בעזרת כותרות מתאימות.
בעבר הייתה המלצה חד משמעית לצמצם את קורות החיים לעמוד אחד בלבד. כתוצאה מכך אנשים בעלי השכלה נרחבת וניסיון תעסוקתי רב דחסו כמות גדולה של מידע בעמוד אחד, מה שהפך את המסמך לעמוס ומאתגר לקריאה. כיום מקובל לכתוב קורות חיים באורך של עד שני עמודים, בתנאי שכל המידע שמופיע מספיק חשוב ורלוונטי.
כאמור, סביר להניח שהמגייס שיקרא את קורות החיים שלכם יסקור אותם בזריזות בחיפוש אחר עיקרי הדברים. למרבה המזל יש ביכולתכם להחליט מהם עיקרי הדברים, ולכוון את המגייס לראות את מה שחשוב לכם.
מה כדאי להדגיש? כל מידע שרלוונטי לתפקיד, נותן לך יתרון יחסי או מרשים לטובה. לדוגמא: בחלק של הניסיון התעסוקתי הדגישו את הניסיון הכי רלוונטי לתפקיד בו אתם מעוניינים כעת, ובחלק של ההשכלה – את ההשכלה הרלוונטית ביותר.
התשובה היא – כן, אך בגבולות הטעם הטוב ותוך שמירה על רשמיות מסוימת. עיצוב ייחודי של קורות החיים הינו ערוץ ביטוי נוסף, בו אתם יכולים לשדר את טעמכם ואת הסגנון שלכם. עיצוב סולידי ונעים לעין לא רק שיבליט את קורות החיים שלכם מבין השאר בערמה, אלא אף ישדר למעסיק שהשקעתם זמן ומחשבה נוספים בנראות של קורות החיים ששלחתם לו.
עם זאת, יש לזכור שבחירות עיצוב לא נכונות עלולות להבליט את קורות חייכם דווקא לרעה. צבעים בוהקים שאינם משתלבים בצורה הרמונית, גופנים מסולסלים וחגיגיים, אימוג'ים, סמיילים וכדומה עלולים לגרוע מהרשמיות הנדרשת ממסמך כה חשוב, ולשדר למעסיק חוסר בגרות וחוסר רצינות.
כמו כן, יש לקחת בחשבון את סוג המשרה אליה אתם מגישים מועמדות ואת סוג החברה המגייסת. מועמדים למשרות שדורשות יצירתיות ויכולת עיצוב, למשל, יכולים "להרשות לעצמם" לעצב את קורות החיים בצורה ייחודית יותר לעומת המועמד הממוצע. לכן, בעת בחירת עיצוב מיוחד כדאי להפעיל שיקול דעת ולבחור בעיצוב הולם.
נצלו את הזמן להתכונן
למיונים לעבודה!